Monday, April 20, 2015

Together We Make Our Day


Assalamualaikum..

Hye sume..apa khabar?? Lame betol ct tak coret2 kat sini kan..mungkin disebabkan kekangan masa dan ketandusan idea yang menyebabkan ct lame menyepi..hihi.. ☺️☺️☺️
Oklah..kembali pada tajuk entry kali niyh, ct nak kongsi skit tentang sahabat..
Ct reka hari bersama seorang sahabat yang ct kenal dari zaman sekolah tadika lagi..persahabatan kami nampak sangat rumit..sebab kami agak terpisah ketika di sekolah menengah..huhu
Permulaan persahabatan kami dibangku sekolah rendah..sama2 naik kelas pertama, sama2 turun kelas kedua..yang paling kelakar ct ingat, waktu kami bergaduh..satu sekolah tahu..aduhh malunya..waktu tuh ct berada di kelas kedua..n untuk mengurai pergaduhan kami, ketua kelas ct nama dia, Syafiq Jamaludin yang menjadi orang tengah..kahkahkah ct tak berapa ingat punca pergaduhan kami tapi akhirnya kami berbaik semula..hihihi..kelakar kan..
Kami berdua semakin terpisah selepas habis SPM..dua2 buat haluan sendiri..si dia masuk matrik, ct pula masuk UiTM..namun nak dipendekkan cerita, orang cakap persahabatan yang sejati akan kekal selamanya walaupun pernah terpisah dan putus talian..bukan putus hubungan taw..hikhik
Kami kembali rapat ketika ct berada di tahun pertama ijazah di UiTM Shah Alam.. si dia pula di tahun ketiga di UiTM Terengganu..Disitu bermulanya cerita suka duka, imbau kenangan lalu..sampai lewat malam duk citcat..Almaklumla dah lama hilang jejak..sampai habis belajar n waktu mencari kerja pun sama2..kebetulan si dia berhenti kerja disebabkan hal keluarga..kami pun buat rakan niaga..nak buka booth tudung la, bisnes online lar..orang kata nak mulakan sesuatu perniagaan memang banyak dugaan, dengan modal lagi pastu persaingan tapi si dia tenang je..tu satu sifat yang ct amat tabik pada dia..
Bila perancangan yang teliti sudah dibuat..akhirnya satu berita gembira yang kami terima dimana kami dipanggil lapor diri di Lembaga Hasil Dalam Negeri Cawangan..Keterujaan kami bermula disebabkan kami akan bekerja bersama..yahooooo (^__^) ...tapi xlama pun sebab si dia dapat tawaran lebih baik dan ct sendiri yang syorkan si dia untuk terima..sedih memang lar tapi demi nasa depan si dia, ct terima ngan hati yang redha n ikhlas.. :'( :'( :'(
Walaupun sudah lain tempat kerja tapi kami tetap berhubung seperti biasa..dan akan bersama pada hati minggu jika ader kelapangan masa..Kami tetap akan berkongsi apa jua..tak kisah la berita gembira n sedih..sebab kami dah termeterai janji suka duka kami bersama..
Oklah..cerita ct dah tamat..nak tahu sape die empunya diri yang ct maksudkan..jeng jeng jeng

SITI MAISARAH BINTI ABDUL RAHIM @ DRAHIM
16 NOVEMBER 1990

Kami Hangout dengan Fana - Tmes Square
Geng Mak Jemah Uollss

Kami Kembar
Booth Tudung Kami
'Welcome To AirisScarf Booth'



Workplace

Lapor Diri Tempat Kerja
Kami Belajar Jahitan Manik
Aima, Ct dan Maisarah
Casing Fon Kami same..
Eiffel Tower




Kami bersama Mak Sedara ct


Wedding Memory

Ice Skating, IoI Mall Putrajaya

Last lunch wif Maisarah during work time..
Aima, Ili dan Kak Kina



p/s : semoga persahabatan kami tetap utuh hingga Jannah..Amin


Wanna Cit Cat Write Cini

Tuesday, August 12, 2014

Harddisk Kesayangan Rosak



Assalamualaikum..


Hai semua..apa khabar?? Ct sudah lama tidak berceloteh dekat sini kan..untuk entry tahun 2014 pun banyak yang tidak update..maaf sebab ct jarang buka blog..ct lebih banyak berceloteh dekat buku..
Tuk entry kali ni tentang External Harddisk kesayangan ct yang telah rosak..ct terasa sedih sangat sebab harddisk tu la yang menjadi teman dikala sunyi..mana tidaknya, banyak cerita yang ct minati disimpan dalam tuh..harddisk ni dh berusia 4 tahun kot..banyak benda yang ct simpan dalam tuh..dari zaman ct belajar diploma lagi pada tahun 2010..


Dalam harddisk tuh tersimpan segala memori suka duka ct..kenangan yang tidak dapat diperolehi lagi..kenangan bersama keluarga, kawan-kawan sekolah, kawan-kawan universiti dari zaman diploma sampai ijazah, kawan-kawan sukan dan bermacam2 gambar yang ader dalam tuh..sememangnya pelbagai jenis gambar ader terletak didalam memori ingatan tapi lau dalam ingatan tidak boleh dikeluarkan sebagai bahan rujukan kenangan..nak print letak dalam frame pun tidak boleh..sedih sangat2.. (+__+)..
sekarang dah tinggal kenangan je la sebab dah rosak..memang dah tidak boleh dibaiki..
Jadi sekarang ct hanya mampu redha je la..benda dah jadi..bukan kita yang minta..pape pun ct terima dengan hati yang ikhlas..mungkin ini hikmahnye untuk ct tidak menjengah ke kenangan masa lalu kot..hihihihi :-D


p/s: lain kali jangan buat satu backup je..buat banyak2 untuk simpanan ye.. (^__^)



Wanna Cit Cat Write Cini

Wednesday, August 6, 2014

coming soon...



Assalamualaikum..

Apa kabar sume?? lame tidak dengar kabar..ct bawu terdetik nak menjengah blog gara-gara seorang teman yang teks ct sebab tengah baca blog..serius yang ct dah lama sangat tidak jengah atau nak update cerita baru..padahal banyak je peristiwa menarik yang ct boleh kongsikan..InsyaAllah..lepas ni ct akan rajinkan diri untuk selalu mencoret..

~coming soon~





Wanna Cit Cat Write Cini